Home DA Drogisterij / Mooi

DA Drogisterij / Mooi

Schoonheid komt van binnenuit.

Dit is een bekend gezegde waarmee meestal wordt verwezen naar het innerlijk van een persoon. Maar dit gezegde is ook van toepassing op het uiterlijk.

Door te zorgen voor voldoende inname van bepaalde voedingsstoffen, kan invloed uitgeoefend worden op bijvoorbeeld de conditie van haar, huid en nagels.

Anti-oxidanten

Een belangrijke oorzaak voor beschadigingen aan haar, huid en nagels vormen oxidatieprocessen in het lichaam. Bij oxidatie kunnen schadelijke vrije radicalen ontstaan. Het minder elastisch worden van de huid, zoals rimpel-vorming, is een gevolg van schade door vrije radicalen aan huid en bindweefsels. Inname van voldoende anti-oxidanten zoals vitamine C en organisch gebonden zink kan preventief veel schade voorkomen.

Keratine

Haar, huid en nagels behoren tot de hardere en buigzame delen van het lichaam. De weefsels hebben een vergelijkbare opbouw en bestaan voor een belangrijk deel uit keratine. Keratine is opgebouwd uit eiwitmoleculen, die verbonden zijn met zwavel, de zogenaamde zwavelbruggen. Problemen met huid, haar en nagels ontstaan wanneer het keratinegehalte in het lichaam te laag is of wanneer de zwavelbruggen beschadigd zijn.Stoffen die nodig zijn voor de opbouw van keratine zijn vitamine C, een aantal B-vitaminen (biotine en pantotheenzuur), kiezelzuur, organisch gebonden zink en selenium en vrije vorm zwavelhoudende aminozuren zoals methionine en cysteïne.

Goede voedingsbronnen van zwavel zijn knoflook, prei en uien.Inname van extra zwavel kan ook door middel van een voedingssupplement. Hierbij is het wel van belang dat het voedingssupplement een vorm van zwavel bevat die goed door het lichaam opgenomen kan worden en naast zwavel ook de andere belangrijke bouwstenen voor keratine bevat.

MSM

De stof MSM bijvoorbeeld, is een organische zwavelverbinding die van nature veel in plantaardig en dierlijk voedsel voorkomt. MSM kan, wanneer deze stof gecombineerd wordt met zwavelhoudende aminozuren, vitamine C en kiezelzuur, goede bouwstoffen leveren voor haar, huid en nagels.

Lignisultm

Een goede, zuivere bron van MSM, is MSM met het trademark Lignisultm. Een eerste, dubbelblind, placebo-gecontroleerd onderzoek met Lignisultm MSM liet al na 6 weken gebruik bij 80% van de deelnemers zeer positieve resultaten zien op het gebied van haargroei, nageldikte en glans van het haar. De aanbevolen minimale inname is 1000 mg per dag. Een inname van 2000 mg wordt als optimaal beschouwd.

Voor meer informatie over voeding en gezondheid kunt u zich wenden tot uw drogist, natuurvoedingswinkel, reformzaak of natuurgeneeskundig therapeut.